God Jul från Las Palmas

Så är vi då fortfarande kvar här i Las Palmas... tänk att det ska vara så lätt att fastna här! Både marinan och staden är för trevlig för ett snabbt besök och inte minst alla trevliga människor vi möter.
Nu är det kortvågsradion som måste installeras om innan vi kan ge oss iväg mot Gambia. Viktigt att vi kan ladda ner grib-filer med väder- och vindprognoser ute till havs. Men så fort det är klart så provinaterar vi och seglar iväg, kanske om en vecka om vi har tur!
En vandring uppe i bergen har vi hunnit med. Apelsinblommorna i förgrunden doftade helt ljuvligt, några apelsiner och citroner lyckades Anders palla som slank ner i ryggsäcken.
Kvällen före Lucia var det stor konsert i gamla Katedralen och en Lucia från Luleå var på plats tillsammans med Las Palmas Lucia. Mycket pampigt med vacker körsång både på svenska och spanska. Efteråt samlades alla på torget och efter lite prat så tändes denna fasad upp bit för bit och som final den stora julgranen. I år är det 50-års jubileum för Luleås Lucia att vara här - en oväntad upplevelse.
Eftersom det var torsdagkväll så var det "pincho-kväll" i Tirana (gamla stan där katedralen ligger) så det blev ytterligare en kulturell upplevelse. Vi gick från bar till bar och tog ett litet glas öl eller vin med en pincho som tilltugg med trevligt sällskap av Bitte och Per från Pangea Ultima.
Här har vi egen yoghurt som står på tillväxt! Om det lyckas kommer vi att vara självförsörjande på yoghurt framöver bara vi får tag på färsk mjölk.
Efter fredagskväll på stan hade gångbron ner till marinan stängt så för att slippa gå runt hela området klättrade vi ner på byggnadsställningar bredvid Sailors Bar - det gick ju bra!
Imorgon är det julafton och knytkalas med seglarna här.

Kommentarer
Postat av: Louise o Dag

Hej på er!

Roligt att läsa er blogg! Fantastiskt vad mycket roligt ni får uppleva. Det ska bli spännande att höra fortsättningen, Lycka till!!!

Varma vinter kramar

från Dag och Lollo

2014-01-01 @ 18:00:06
URL: http://resantillnagonstans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0