Bilder


Utsikten från vår plats på varvet, här bodde vi i drygt i 3 veckor.


Kölen har blivit sandblästrad och får här bottenfärg, lägg märke till hans "skyddsutrustning" - hälften av giftfärgen hamnade säkert i hans lungor.


Anders bjuder all varvspersonal på single malt wisky på vår sjösättningsdag, ni kan tro att alla var glada, det var första gången det hade hänt sedan varvet startade för 100 år sedan. Oss kommer de alltid att minnas!


Vår närmaste grannbåt, en gammal fiskebåt som skrotades för EU-pengar. På detta vrak hittade vi många fina fynd, bl a fina teakplank som vi har tillverkat mugghållare i sittbrunnen av och mer plank har vi kvar ombord.


Ett annat fynd från fiskebåten, en vacker gammal mässingsventil som ska renoveras vid tillfälle.


Sussie tillsammans med Peppe o Peppe o Peppe, Ida Amoress hänger i 250-tonsliften bakgrunden på väg ner i sjön.


Enligt sägnen inträffade här ett jordskalv som spräckte berget vid Jesu födelse och en kyrka har uppförts i sprickan på berget Mont Orlando i Gaeta, mycket spektakulärt. Man kan gå runt kyrkans tak och runt hela räcket är fullt av hänglås, enligt tradition kommer älskande par hit och låser fast sin kärlek och kastar nyckeln i havet.


Anders har monterat ner kikaren i sina beståndsdelar för rengöring, den blev som ny!Sussie filar på ett teakhandtag (teak från fiskebåten förstås) till vår nya investering "pottan".


Anders fantastiska fynd från en loppis i Saint Maxime, en gammal Penn senator rulle från USA, 50-tal, en riktig klenod som nu ska föda oss med färsk fisk.

Nu har löst problemet med att ladda ner bilder så hädanefter ska vi leverera oftare. Ha det gott till nästa gång!

RSS 2.0