Bilder


Utsikten från vår plats på varvet, här bodde vi i drygt i 3 veckor.


Kölen har blivit sandblästrad och får här bottenfärg, lägg märke till hans "skyddsutrustning" - hälften av giftfärgen hamnade säkert i hans lungor.


Anders bjuder all varvspersonal på single malt wisky på vår sjösättningsdag, ni kan tro att alla var glada, det var första gången det hade hänt sedan varvet startade för 100 år sedan. Oss kommer de alltid att minnas!


Vår närmaste grannbåt, en gammal fiskebåt som skrotades för EU-pengar. På detta vrak hittade vi många fina fynd, bl a fina teakplank som vi har tillverkat mugghållare i sittbrunnen av och mer plank har vi kvar ombord.


Ett annat fynd från fiskebåten, en vacker gammal mässingsventil som ska renoveras vid tillfälle.


Sussie tillsammans med Peppe o Peppe o Peppe, Ida Amoress hänger i 250-tonsliften bakgrunden på väg ner i sjön.


Enligt sägnen inträffade här ett jordskalv som spräckte berget vid Jesu födelse och en kyrka har uppförts i sprickan på berget Mont Orlando i Gaeta, mycket spektakulärt. Man kan gå runt kyrkans tak och runt hela räcket är fullt av hänglås, enligt tradition kommer älskande par hit och låser fast sin kärlek och kastar nyckeln i havet.


Anders har monterat ner kikaren i sina beståndsdelar för rengöring, den blev som ny!Sussie filar på ett teakhandtag (teak från fiskebåten förstås) till vår nya investering "pottan".


Anders fantastiska fynd från en loppis i Saint Maxime, en gammal Penn senator rulle från USA, 50-tal, en riktig klenod som nu ska föda oss med färsk fisk.

Nu har löst problemet med att ladda ner bilder så hädanefter ska vi leverera oftare. Ha det gott till nästa gång!

Kommentarer
Postat av: birgitta o sture

om det passar er kommer vi ned till er början på september v36 v37

2011-07-02 @ 21:36:47
Postat av: Veronica

Hej på Er Seglare!

Här hemma i Sverige är det högsommar. Varmt och skönt och snart inga myggor kvar heller.

Varsch är ni nu?

Jag är iaf på Tynningö . Åke och jag sitter med varsin dator och letar sceneryroutes från Gdansk till budapest. två veckor ska vi vara ute - och det är vi nöjda med. Vi har ju lite andra anspråk på resandet. Tanken är att vi ska bila ner till ungern och resa runt där litegrann. Jag har ju bara varit i Budapest...

Vore kul med lite mer uppdateringar!

Jobbet i Eskilstuna blev inte a. Jag ville ha papper på våra överenskommelser, då ansåg hon att grunden för ett förtroendefullt samarabete inte längre fanns, varför erbjudanet om tjänsten drogs tillbaka. Lika glad för det är jag.

Efter ungern resan ska jag bli kyrkkogårdsskötare på Bromma kyrkogård, medan jag leter efter ett mer välbetalt jobb.

Det jobbet ser jag fram emot!Nu är det läggdags här ute i den ljusa skärgårdskvällen.

hej från Veronica

Åke hälsar.2011-07-10 @ 23:30:18
Postat av: Karin & Stefan Båverud

Hej! Det verkar som om ni har det bra. Hoppas resan går vidare som ni har tänkt er. Vi är i Salzburg och kurerar oss. Stefan opererades för ljumsk-bråck i förra veckan. Allt är bra och han tillfrisknar så sakteliga. Snart hoppas vi på att få åka till Sverige och njuta av sommaren. Det var kul att träffa er i Italien senast. Ha en fortsatt bra resa och sommar - kram Karin & Stefan

2011-07-12 @ 18:37:36
Postat av: birgitta o sture

vi kommer ner o våldgästar er i september hoppas det passar er med tid o plats vi ser fram mot det min dotter kommer o hjälpa oss att mejla till er så vi kan bestämma närmare idag har vi plockat fyra liter kantareller

2011-07-20 @ 18:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0