Måndag 11 oktober

Sedan igårkväll ligger vi i en marina i Gaeta, 70 distans söder om Rom, och rider ut en smärre storm med regn. Vårt första riktigt dåliga väder hittills, det känns att hösten är här nu. Imorgon fortsätter vi förhoppningsvis mot Rom. Där tänker vi lägga båten i en säker marina i kanalen in mot Rom och bese staden några dagar. Något litet sunkigt, billigt hotell ska vi väl kunna hitta för att få budgetet att gå ihop ;-)
Vi har seglat från Crotone till Messina, ca 30 timmar med nattsegling. Rutinen har nu blivit att Anders tar första passet medan Sussie snusar och avlöser framåt 4-tiden. Fantastiskt tycker Sussie att få stå i sittbrunnen och uppleva soluppgången och se den nya dagen komma medan Anders mest uppskattar kudden vid den tiden. I Messina låg vi först i "skrothamnen", där vi känner oss mest hemma, men där fick vi inte stanna över natten. Det var tur att vi frågade för under natten kom en stor färja in där som hade mosat oss om vi legat kvar. Nu fick vi gå över till marinan istället. Det lät billigt först för Anders hörde killen säga 18 euro men när vi skulle betala kostade det 80 euro - språkförbistring, de är inte så bra på engelska här i Italien. Detta visade sig sedan ändå vara rätt billigt för en natt. Vi försökte stanna på Capri några timmar en natt lite senare men där skulle de ha 190 euro för en bryggplats. Men då svarade vi "no deal" och styrde ut i mörkret igen till deras stora besvikelse. Efter ytterligare några timmars nattsegling i 35 knops vind (17 m/s) hittade vi en vildvik kl 02 där vi kunde lägga ankar. Skönt att få sova även om det gungade och gnisslade i båten en del. Igår hade vi en dagssegling upp hit till Gaeta och hann precis in i marinan när mörkret föll och vinden började ta i - det var på håret att vi hann in. Här har vi sovit gott i natt.

Här kommer lite bilder från veckan som har gått. Vi har kämpat och försökt ladda ner konvertingsprogram för att kunna lägga in en filmsnutt men har inte lyckats. Kan någon tala om hur vi gör??? då blir vi jätteglada och ni får se lite roligare saker än bara stillbilder.

Här är den flytande bron i Lefkas som öppnas genom att vridas 90 grader.Sussie styr in i Messina i det otroligt strömma vattnet som gjorde att vi stundtals stod helt stilla när vi borde ha gjort 5 knop (medan kapten sover...)Så här strömt var det!Så här sköter vi toalettbesöken ombord.Att segla tar på krafterna för en trött kapten!
Kommentarer
Postat av: Maria Paulin

Kul att se era bilder! Rörliga får nån ung person tipsa er om tror jag. Gaeta - då är ni nära Rom då. Vad fort ni tar er fram tycker jag. Man får sig en bra geografilektion av att följa er. Tänk jag har aldrig varit i Italien. Tar ni emot gastar nån gång? Här viner höststormarna men vi har haft lite soligt också. Kram Maria

2010-10-14 @ 16:10:40
Postat av: Anonym

Hej här har vi gormé och var är du? Kom hem nu! Vi saknar dig! Vi har spelat golf och saknade en caddy.Nu ska vi ner på stan och se på fräscha män. Är du inte på väg hem snart. Nästa gormé är hos Maria. Kram från oss

2010-10-16 @ 22:07:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0