Sondag 14 november

Wooh, vilket land vi har hamnat i! Sen i torsdags lever vi i var gamla campervan, sakert fran 70 talet. Efter forsta natten hade all gasol lackt ut for slangen var sa gammal och murken, Anders fixade forstas det snabbt, nu behover vi bara en ny gasoltub. Vi ar glada att vi fortfarande lever. Andra dagen korde vi ner en liten avtagsvag och hamnade vid en underbar beach, sa fort vi stigit ur bilen blev vi attackerade av ett gang pensionarer som bjod oss pa sandwichar och cakes. De visade oss en stig upp genom rengskogen dar det var ett vattenfall. I skogen stotte vi pa skogvaktaren som genast bjod in oss pa eftermiddagste efter var promenad  vilket sedemera blev en ol pa hans terass med utsikt over havet. Anders la ut ett bete angaende fisketur och det nappade han genast pa och bjod ut oss pa en fisketur dagen darpa. Dessutiom blev vi bjudna pa middag, nyfangad snapper som han friterade, utsokt gott med gott vin till. Han var pensionerad tandkirurg. Vi hade en underbar tur med hans bat, tyvarr daligt med napp. Brian fick en liten snapper som han slangde tillbaka. Helgen innan hade hans fru nastan blivit av med handen nar en 3 meter lang haj attackerade hennes snapper som hon var pa vag att dra in. Tyvarr sag vi varken haj eller val vilket annars ar vanligt, battre tur nasta gang hoppas vi. Efter fisketuren bjod han oss pa en varm skon ducsh i sitt hus, vilket fantastiskt hus han hade byggt! vi fick ocksa massor av tips pa sevardheter sa vi skulle behova minst dubbel sa lang tid har nere an vad vi har planerat for.
Vi vill ju helst vildcampa men allt ar privat och inhangnat. Men Anders kom pa att vi kan stanna dar vi ser en skylt om att de saljer agg och sa gjorde vi. Vi kom upp till en vacker liten farm med otrolig utsikt, naturen ar makalost vacker. Vi la aven har ut ett bete som fick napp aven denna gang, vi var m a o valkomna att stanna pa garden over natten, med 4 skallande hundar och samt ett hundratal frigaende hons och tuppar. Det var som att sova mitt i honsgarden, Anders sov som en stock med Sussie hade det varre... Imorse tog vi en langpromenad over kullarna innan frukost, tva av hundarna foljde oss genom hasthagarna. Sen vankades goda agg fran garden, allt pa farmen var organiskt odlat och uppfott, riktiga grona vagare fran 70 talet. Vi kopte med oss fina gronsaker fran garden. Alla som vi mott hittills har varit otroligt vanliga och hjalpsamma och naturen ar som sagt helt vidunderligt vacker. Tyvarr har vi inte lyckats installera vart mobila bredband sa vi sitter nu pa ett internetcafe vilket gor att vi inte kan lagga in nagra bilder men vi hoppas det snart loser sig.
Ha de gott!

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad Underbart ni verkar ha det! Ska ni börja med att åka runt norra ön?

Kram Sara

2010-11-14 @ 23:07:05
Postat av: Sara

Hej igen! vart är ni nu!Här kommer, förutom mina tips sist, några tips på ställen som jag tyckte var fantastiskt fina:- Bestig vulkanen Mont Ruapehu i National park! Den vulkanen som är med i den sista filmen om Sagan om Ringen. En härlig utmaning, men räkna med att det tar ca 4-5 timmar upp så ta med er rejält med vatten och något att äta. Utsikten där uppifrån var helt enorm! När vi gick upp var vi ensamma, så jag tror inte att den är så känd. Men detta var ju dock 7 år sedan. Den ligger på den norra ön.- Mont Sunday - ligger norr om Christchurch på sydön. En vacker natur med en kulle mitt ute i ingenstans. vandringen dit gick över slätt och man var tvungen att korsa små floder. Underbar natur!- Abel Tatsman park, som jag nämnde sist! Vildcampa här och ni kommer inte ångra er!- Wai Tommo Caves. Grottor där vi gjorde någon typ av Black River Rafting. Värt, men inte wow. Välj något av de mer avancerade och påkostade äventyren här. Häftigt att se grottorna innefrån.- Fox Glaciärerna. Värt ett besök, men inget överdrivet häftigt då vi svenskar är vana vid snö och is. Många turister.- Millfordsun. Vackert och finns fin trekking att göra. (Kepler Treck)Hoppas att ni har det härligt å njuter!Stanna till hos sigge o Jeff någon natt om ni har vägarna förbi. Skulle de tycka var kul!Kramar till er

2010-11-16 @ 21:46:59
Postat av: Maria

O vad jag blir avundsjuk.Det är ett land som jag skulle vilja åka tillbaka till.Adrians arbetskamrat skall dit och arbeta januari och stanna där ett år. Det vore något)

Vill ni har flera tips så kan jag försöka leta fram lite

i lådorna.

Sköt om Er

Kram Maria

2010-11-17 @ 21:57:36
Postat av: Bosse J

Hej igen, kul att ni rör på er. Det är verkligen kul att ni nu nått till Nya Zeeland. Hoppas husbilen fungerar bra. Här är det nån minusgrad men hyfsat väder. Kul också att ni nu lärt er att ladda upp bilder. Keep it up!!

2010-11-19 @ 12:55:36
Postat av: Veronica

Hej Sussi o Anders!Härligt att läsa att ni har det så bra!

Själv åker jag till Egypten imorgon Cairo, Nilenkryssning konungranas dal röda havet o cairo igen i två veckor m Åke.

Jag ska genast se till att det blir Nyårsfest till vilken ni är inbjudna !

Ska bli så roligt att ni kommer hem igen !

V

2010-11-19 @ 14:09:40
Postat av: Karin o Lasse s/y Extrem

Hejsam! Det där låter verkligen härligt. Va mysigt att åka i en husbil och se sig omkring ilandet. NI är ju så trevliga, så jag förstår verkligen att ni blir inbjudna till olika människors hem. Passa på och ha det gott nu i värmen. När ni kommer hem till Sverige igen blir det kallt och mörkt. Ni vet ju att vi gillar det så därför bor vi där det idag är

-15 grader ute fast underbart vackert med snö på träden. Det ser verkligen ut som ett julkort.

VI hoppas fortfarande att vi ska kunna träffas under våren i sydligare breddgrader.

Må så gott önskar Karin o Lasse

2010-11-19 @ 14:41:21
Postat av: Ulf

Hej !

Har just hittrat eran blogg. Roligt att allt gått bra. NZ är ett underbart land. Ni får väl passa på att vaska lite guld i Hokoticka när ni kommer till sydön. Här hemma är allt bra. Hösten har varit mycket jobbig med all trädfällning och tre byggen på gång samtidigt.

Hjärtliga hälsningar

Ulf och Jean

2010-11-19 @ 16:19:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0