Lördag 20 november

Nu har vi fixat vårt mobila bredband men har istället begränsat med el, vi kan inte ladda datorn om vi inte sover på en campingplats och det vill vi så gärna. Men det löser sig alltid på något sätt men tyvärr kanske vi inte klarar att lägga in bilder idag. Mycket har hänt sedan sist, efter övernattningen på farmen gav vi oss ut på galna, smala grusvägar. Vi höll på att störta utför i kurvorna och hade glömt att stänga alla takluckor vilket gjorde att hela bilen var helt igendammad, in i alla skåp och skrymslen. Men det spelar ingen roll längre för idag har vi bytt bil efter att ha upptäckt massa mögel under hela vår säng, usch. Vi fiskat igen och Anders drog upp en fin snapper på ca 5 kg som blev en underbar middag. De flesta nätter har vi stannat på vackra platser vid havet, trots alla varningar om att det kan vara farligt, men en natt fick vi sova på bakgården av en Shellmack. På grund av reparation av vårt gasläckage som vi fick hjälp med där. Upp efter den nordligaste västsidan körde vi flera mil på beachen vid lågvatten men sen blev det bråttom tillbaka när högvattnet kom. Efter det körde vi runt i skogen på smala stigar för att se mer av vildhästarna och körde till slut vilse. Vi fastnade i lös sand mitt i tomma intet utan mobil täckning och fick ett h...vete att komma loss, men vi lyckades komma vidare och körde fel igen in i en kohage. När vi kom fram till farmen möttes vi av alla kor som just blivit mjölkade och var rädda för att ursinnig bonde. "You are on private property, get away from here" men istället träffade vi mjölkdrängen som inte kunde förstå hur vi hade kommit ut med ett motorhome i kohagen så han bara skrattade åt oss och stängde av elstängslet och släppte ut oss. Ojojoj vad tokigt det kan bli, finns förevigat på film! Igår upplevde vi något mäktigt när vi hälsade på NZ äldsta träd, ett Kauriträd som var runt 2 000 år gammal och forfarande levde, otroligt mäktigt att se (ca 15 m i omkrets) det största träd vi någonsin sett. Dagen avslutades med ett härligt bad i 39 graders hotspring i mineralvatten som gjorde vår hud len som sammet, underbart till kvällen.

Nordligaste fyren på nordön, Cape Reinga, där vi mötte några ungdomar från Finland och Schweitz som bjöd oss på öl, ett mycket trevligt möte.


En bild lyckades vi få med innan batteriet snart är slut så vi försöker få med fler bilder nästa gång. Vi måste ha el men vill ju inte stanna på campingar, ett problem som vi måste lösa.


Kommentarer
Postat av: dag

Hej Sussie och Anders!

Med iver har jag läst om era äventyr. Varför inte ge ut eran story i bokform. Bilderna och äventyren i Thailand verkar mest fascinerande. Hur går seglingen? Vad händer härnäst? Ikväll gjorde vi en tur till Älgö och stötte på en flakmopedist som tycker att jag gör en kulturinsats med vår gamla hoj. Själv skall han och hans tjej åka flakmoppe på Gotland i en vecka. Låter roligt. Själv vill jag åka runt på 2-hjuling i sydostasien i några veckor som vi pratat om. Följer ni med framöver? Ser fram emot nästa rapport från Medelhavet!Dagge

2011-07-28 @ 22:17:46
URL: http://resantillnagonstans.blogg.se/
Postat av: Lollo

Hoppas ni har det bara bra. har jobbat två veckor och det verkar arta sig bra. var ute med båten med gunilla och Boppe och Hasse och Riita i egen båt igår. Toppenväder men idag är det regn med förkylning.Vi hörs snart hoppas jag!Lollo

2011-08-28 @ 16:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0