Cap Verde

Efter 7 dygn ankrade vi i Palmeira på ön Sal. Allt har gått bra och det var skönt att komma fram. En av de lokala fiskarna kom förbi och vi köpte färsk tonfisk som han snabbt och smidigt filéade som blev en delikat middag.
 
 
Repet till dingen började bli dåligt så Sussie blev tvungen att hoppa i och sätta dit ett nytt med en pålstek.
 
 
Palmeira är en charmig men mycket fattig fiskeby, människorna var mycket vänliga och allt prat om tjuveri stämde inte alls. Med minibuss tog man sig snabbt och trångt in till staden Espargo, frågan är om chaufförerna hade körkort överhuvudtaget men det gick ju bra ändå. Vi fick ta oss till flygplatsen för att klarera in och det gick oväntat smidigt och snabbt. Väl tillbaka avnjöt vi en god lokal öl i en containerbar där det också serverades en väldigt god fisk i sällskap med byns a-lagare.
 
 
Det syns direkt att arbetslösheten är hög, många unga går bara omkring eller sitter och tittar. Många Cap Verdiner flyttar till andra länder för att få arbete och skickar hem pengar till sina familjer för här finns nästan inga arbeten att få. Tyvärr verkar missbruk rätt vanligt och många riktigt unga flickor går med ett barn på höften och ett i handen trots att det bara ser ut som tonåringar. Detta anslag talar sitt tydliga språk om problemet.
 
 
Idag har vi lämnat Sal och seglat till Boavista där bara stannar över natten innan vi fortsätter söderut till Maio där vi hoppas träffa Anders bror Ulf och hans fru Jean.
 

Kommentarer
Postat av: Karin Johansson

Hej. Skönt att höra att allt gått bra. Vi såg fram mot att kunna följa er på marine traffic appen, men det har inte funkat. Igår och idag är det inneväder, regn och blåst, men det gör inte så mycket när vi kan se OS på tv. Igår tog Sverige guld på damstafetten. Vi satt alla och grät när Kalla åkte en vidunderlig sista sträcka. Stigs syster Evy och Lasse är här, så vi hoppas på golfväder i morgon. Hoppas att vi kan följa er vidare på er resa. Kram till er båda från Karin och Stig

Svar: Hej på er! Vi har ingen värme här nere heller, det har till och med kommit några droppar regn och det verkar vara unikt vid den här tiden på året. Jag fick mejl från Eva idag och hon är i Mindelo efter en omtumlande segling ner med en läckande båt. Hon är en överlevare hon! Hoppas ni fått golfväder nu :-) Kramar
Anders Bergqvist

2014-02-16 @ 09:54:58
Postat av: Lasse Sörensen

Det var skönt att läsa att ni kom iväg och att allt gick bra för er. Vi är flera här i Almerimar som med stort intresse följer era vidare öden.
Kram från alla vännerna här genom Lasse

Svar: Hej Lasse, kul att du och flera andra följer oss på våra äventyr. Cap Verde är spännande, det är fattigt men hittills bara vänliga människor som vi mött på de öar vi besökt, Sal, Maio och Santiago. Snart bär det vidare mot Gambia :-) Sköt om dig och hälsa så gott till de vi känner! Kram
Anders Bergqvist

2014-02-18 @ 18:59:34
Postat av: Louise o Dag

Hej!Mycket roligt få följa med på äventyret. Väntar med spänning på rapport från Gambiafloden och vad ni hittar där. Givetvis undrar vad som blir destinationen därefter. Själva ligger vi träning på Friskis och Svettis för cykling i Kappadokien i Turkiet till påsk (Prima Travel som i Italien).
allra bästa hälsningar från Dag och Lollo

2014-02-27 @ 21:51:23
URL: http://resantillnagonstans.blogg.se
Postat av: Birgitta Sture

Var är ni vad gör ni Vi är väldigt nyfikna Här hemma är det mulet o tråkigt väder Men vi förstår att ni har det mysigt o fullt med upplevelser KRAM Birgitta o Sture

2014-03-05 @ 14:34:29
Postat av: Sara

Kul att läsa om Cap Verde men nu är vi jätte nyfikna på att höra om hur ni har haft det i Gambia!!? Kan ni inte skriva lite och lägga ut några bilder?
Skriv ett mail när ni har uppdaterat så att vi vet att vi ska gå in och läsa.

Kramar i massor

2014-03-26 @ 20:40:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0