Onsdag 29 juni

Efter sjösättningen blev vi kvar i Gaeta två nätter innan vi satte segel och styrde ut mot de närmaste öarna, Ventotene, Di Ponza och Palmarola. Efter en övernattning vid Ventotene tänkte vi segla över till nästa ö, Palmarola, men vindarna var så fina och gynnsamma så vi bestämde oss för att fortsätta och satte kurs mot Korsikas norra spets istället. Helt plötsligt hade vi två dygns segling framför oss istället för några timmars. Planerna ändrar sig snabbt här ombord och efter det första dygnet var det dags igen. Vinden vände och ökade så seglingen var allt annat än bekväm då vi bestämde oss för att söka lite vila iland och styrde in mot Mont Argentario på Italienska kusten. Där sov vi ut en natt och provianterade lite mer och seglade sedan upp till Elbas sydvästra spets. Dit kom vi in sent på kvällen och kastade ankar och somnade sött för att vakna redan i gryningen och lätta igen, även morgontrötta Anders kom upp tidigt! Härifrån seglade vi direkt mot S:t Tropez bukten och anlände ett och ett halvt dygn senare, allt gick som smort. Anders hade lyckan att få se en spermwhale norr om Korsika, Sussie såg bara plasket av stjärten så det var ingen fantasi, vi hade också sällskap av delfiner vid några tillfällen.

Längst in i S:t Tropez bukten mötte vännerna Karin och Lasse oss och bjöd på en god och trevlig middag hemma hos dem och trevligt sällskap under några dagar. Midsommarafton blev vi till och med trakterade med sill och nubbe! Efter några dagar förflyttade vi oss till själva S:t Tropez där vi kunde njuta av utsikten över alla överdådiga lyxbåtar. Många är större än våra Waxholmsbåtar och en som ligger precis bakom oss har en egen helikopter på akterdäck. Idag har vi seglat över till andra sidan bukten och ligger utanför Saint Maxime (kungafamiljens semesterparadis). Här har Anders fyndat en fantastisk havsfiskerulle på en loppmarknad, en Penn senator från 50-talet, förhoppningsvis lika bra som vacker för på den tiden var det kvalité på grejerna. 

Vädret blir bara varmare och varmare, livet är gott och rätt lugnt, inte så mycket spännande har hänt hittills, man skulle kunna ha det betydligt sämre J. Södra Europa är inte så långt bort utan det är lätt att ta sig hit så kom ihåg att ni alla är varmt välkomna ombord – hör av er!

Tyvärr blir det inga bilder denna gång för datorn vägrar att ladda ner, suck dessa datorer....

Anders o Sussie


Onsdag 15 juni

Äntligen i sjön! Efter en trevlig 3 veckors period på ett smutsigt fiskebåtsvarv i Formia har vi äntligen vatten under kölen, det känns mycket bra. Vi håller på att bunkra upp båten i Gaeta och imorgon seglar vi vidare norrut efter kusten mot Frankrike. Vi återkommer i nästa hamn med bilder och nya upplevelser.
Ha det gott!

RSS 2.0