Måndag 6 september

Äntligen har vi fått det lite svalare, nu vi har blivit så anpassade till värmen att vi tycker det är svalt när det är 25-28 grader. Nu svalkar det när man badar, vissa dagar är det lite mulet så det känns faktiskt lite som att hösten är på väg även här. Vår nya hytt är färdig, bilder kommer en annan dag (vi glömde kameran ombord). Helt otroligt härligt att ha en jättebädd och inte behöva krypa in när vi ska lägga oss. Ett snickeri hjälpte oss att såga lister i mahogny som vi har monterat och lackat så det ser fabriksgjort ut - tycker vi! Motorn är genomgången och vi har ny kamrem, ny impeller mm.  Vi har också bytt gasolledning eftersom den gamla var väldigt ärgig efter saltavattensangrepp, det känns tryggt att veta att den inte läcker. Allt vi gör tar längre tid än vad man kan tro eftersom det är så trångt och innerväggar måste tas bort för att kunna komma åt, man får måga gånger ligga väldigt obekvämt för att nå dit man ska. Det vi har kvar nu är att vänta in ett nytt roderlager från Tyskland och vi vet ännu inte när det kommer. Medan vi väntar har vi lite småpyssel kvar så när lagret är på plats ska vi vara klara för avsegling. Som planerna är just nu kommer vi att segla västerut mot Italien efter att först ha besökt Kithnos.

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej hej hallå!

Kul att ni är påväg nu! Skulle just kolla min skype och hade ingen vänförfrågan från er så vad heter ni? Min är emma.bergqvist så lägg till mig igen!

Vi hörs på skype!Lycka till nu!

2010-09-13 @ 12:34:50
Postat av: Bosse J

Förstår att det har varit lite småsegt med alla saker och ting som ska ombesörjas. Men nu verkar ni vara på gång, ska verkligen bli spännande att följa er stora seglats!!

2010-09-14 @ 09:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0