Lördag 18 september

Äntligen har vi varit ute och seglat i några dagar. I väntan på att roderlagret skulle komma från Tyskland, vilket det nu faktiskt har gjort, så seglade vi över till Kithnos. Underbart att få komma till sandlagunen och Marias taverna igen. Vi hade sett misstänka hål i genuan och när vi hissade så visade det sig vara två hål i liket. Vi seglade försiktigt med genuan ändå men på väg till Lavrion så fläktes ena hålet upp och två nya hål uppstod. Idag har vi kommit tillbaka till Poros och Galata och nu måste genuan ner för att lagas. Förhoppningsvis är det i sömmarna som hålen har uppstått. Nu får vi prova vad vår nya symaskin duger till! Från Lavrion tog vi bussen mot airport för en heldag på IKEA, nu har vi shoppat loss på Kalles kaviar och diverse annat viktigt till båten. Vår nya hytt är nu såå elegant med matchande överkast och matta, det börjar kännas riktigt hemtrevligt. Nu ska vi laga genuan och byta roderlagret sen bör vi vara klara att börja segla västerut. Vi planerar att gå Korintkanalen och sen vidare mot Italien och Franska rivieran för att besöka våra nya vänner i S:t Tropez.

Kommentarer
Postat av: Maria Paulin

Provsegling låter tryggt och härligt. Skulle vara jättekul att se lite bilder. Särskilt hur ni byggt om inne i båten. Hann ni rösta i valet?

2010-09-20 @ 16:40:04
Postat av: Anonym

Hej på er!Så genuan pajade...inte bra - hoppas att den gick att laga någorlunda smidigt! Skönt ändå att få lite segling, när tror ni att ni kan börja segla västerut...? Det hade varit jätte kul om ni la upp lite bilder, vi vill ju se hur båten ser ut nu ju ;)Här hemma blir det bara mörkar och kallare, tänk på det ni när ni klagar på värmen!!Lägenheten börjar så smått likna en lägenhet, men än är det mycket kvar, jag tror att granitskivan till köket kommer till helgen, vilket känns kul!! :)

Köpte för övrigt 100-åringen som klev ut ur fönstret - jäkligt rolig bok!Pappa, saknar dig!

Kram till dig oxå SussieStor kram Ida, sara hälsar oxå jätte mycket

2010-09-21 @ 19:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0