Tisdag 28 september

Nu har vi kommit till Levkas och ligger i Lefkada på norra delen av ön. Vi har passerat Korintkanalen som var en upplevelse, mycket mäktigt. Efter det har vi gått från morgon till kväll både med segel och med motor. Genuan är ju trasig så nu är vi på väg att hitta ett segelmakeri som kan hjälpa oss. Vi gjorde ett försök att sy själva men det var omöjligt att klara av. Totalt har vi de senaste fyra dagarna seglat ca 170 distans mestadels i bra väder men en dag fick vi ett riktigt oväder över oss med åska och slagregn, inte kul men det gick bra. Nu blir vi här några dagar för att fixa lite, vi funderar på att köpa en Navtex för att kunna hålla bättre koll på väderprognoser. Det är svårt att vara beroende av internet när man inte alltid har tillgång till det. Vi börjar känna lite höstkänsla även här nere, det blir mörkt tidigt på kvällarna och är inte samma värme längre varken i luften eller i vattnet. De sista dagarna har vi fått lite regnskurar då och då.

Här kommer lite bilder sent om sider....

Det här är första försöket att lägga in bilder och de kom lite tätt men det blir kanske bättre nästa gång...
Första bilden är när vi tar ner väggen mellan de främre hytterna för att skapa en stor härlig hytt istället.
Andra bilden är när vi skumisolerade kylboxen.
Tredje bilden visar det färdiga resultatet av vår nya hytt, med överkast från Ikea!
Sista bilen är Sussie uppe i masten och trasslar lite och bytte även lampa i lanternan, skitläskigt!

Idag lämnar vi Poros och Galata och seglar mot Korintkanalen, till slut kommer vi iväg. Nu börjar äventyret!Lördag 18 september

Äntligen har vi varit ute och seglat i några dagar. I väntan på att roderlagret skulle komma från Tyskland, vilket det nu faktiskt har gjort, så seglade vi över till Kithnos. Underbart att få komma till sandlagunen och Marias taverna igen. Vi hade sett misstänka hål i genuan och när vi hissade så visade det sig vara två hål i liket. Vi seglade försiktigt med genuan ändå men på väg till Lavrion så fläktes ena hålet upp och två nya hål uppstod. Idag har vi kommit tillbaka till Poros och Galata och nu måste genuan ner för att lagas. Förhoppningsvis är det i sömmarna som hålen har uppstått. Nu får vi prova vad vår nya symaskin duger till! Från Lavrion tog vi bussen mot airport för en heldag på IKEA, nu har vi shoppat loss på Kalles kaviar och diverse annat viktigt till båten. Vår nya hytt är nu såå elegant med matchande överkast och matta, det börjar kännas riktigt hemtrevligt. Nu ska vi laga genuan och byta roderlagret sen bör vi vara klara att börja segla västerut. Vi planerar att gå Korintkanalen och sen vidare mot Italien och Franska rivieran för att besöka våra nya vänner i S:t Tropez.

Måndag 6 september

Äntligen har vi fått det lite svalare, nu vi har blivit så anpassade till värmen att vi tycker det är svalt när det är 25-28 grader. Nu svalkar det när man badar, vissa dagar är det lite mulet så det känns faktiskt lite som att hösten är på väg även här. Vår nya hytt är färdig, bilder kommer en annan dag (vi glömde kameran ombord). Helt otroligt härligt att ha en jättebädd och inte behöva krypa in när vi ska lägga oss. Ett snickeri hjälpte oss att såga lister i mahogny som vi har monterat och lackat så det ser fabriksgjort ut - tycker vi! Motorn är genomgången och vi har ny kamrem, ny impeller mm.  Vi har också bytt gasolledning eftersom den gamla var väldigt ärgig efter saltavattensangrepp, det känns tryggt att veta att den inte läcker. Allt vi gör tar längre tid än vad man kan tro eftersom det är så trångt och innerväggar måste tas bort för att kunna komma åt, man får måga gånger ligga väldigt obekvämt för att nå dit man ska. Det vi har kvar nu är att vänta in ett nytt roderlager från Tyskland och vi vet ännu inte när det kommer. Medan vi väntar har vi lite småpyssel kvar så när lagret är på plats ska vi vara klara för avsegling. Som planerna är just nu kommer vi att segla västerut mot Italien efter att först ha besökt Kithnos.

RSS 2.0