Söndag 17 oktober

Det visade sig vara nära till Rom med tåget även från Gaeta, så så fick det bli. Vi har gjort en 4-dagars resa till Rom och bott på ett litet sunkigt hotell som en svart man vi träffade på Mc Donalds visade oss till. Billigt, men med en viss charm, bl a ett tjutande vattenrör i badrummet.... Vi upptäckte att det bästa sättet att uppleva Rom var till fots så våra stackars fötter har fått välbehövlig motion 10 timmar om dagen. Vi har haft underbara dagar och sett det man bör se och lite till eftersom vi gärna går i lite udda kvarter och ramlar på olika saker. Vi träffade bl a en man som påstod sig vara manager för Armani och han ville skänka oss fina skinnjackor för han tyckte att vi var så trevliga, han sa att han var gift med en svensk kvinna. Oturligt nog hade han inga bensinpengar (sånt händer ju en manager för Armani rätt ofta ;-) så han ville ha ett litet bidrag på 50-60 euro. Då började vi ana ugglor i mossen och när vi stoppade ner handen och kände på "skinnjackorna" kändes de rätt plastiga... då var han inte lika trevlig längre. Snopet för honom! Förutom detta var Rom en stad som bara bjöd på trevliga upplevelser och som gav mersmak.
Nu är vi tillbaka på båten och hösten har verkligen kommit även till Italien så det känns inte så lockande att segla vidare. Vi funderar nu på att lämna båten här i marinan över vintermånaderna och istället packa ryggsäckarna och flyga mot värmen någonannanstans. Oavsett vart det bär av så blir det en liten avstickare till Sverige i december när Sussie väntar barnbarn.

Vacker frukostlatté på vår favoritbar i Rom!Mycket njutbar vin- och procciuttopicnic utanför Colosseum!Turistbilden! Colosseum var verkligen värt ett besök, senare i oktober kommer de att öppna upp även ner i katakomberna under Colosseum. Säkert sevärt!


Kommentarer
Postat av: Bosse J

Hej hej, ja det börjar onekligen bli lite kallt, här är det strax över nollan på morgnarna. Förstår om det inte är så lockande att segla men bilderna ser ju härliga ut! Ha det riktigt bra!! /Bosse J

2010-10-18 @ 13:55:40
Postat av: Maria Paulin

Men vad läser jag? Barnbarn?? Ska du bli mormor Susanne? Eller farmor? GRATTIS! Vad spännande.Lina håller ögon och öron öppna för rum åt Filip i London och jag har mailat till Ebba om tips på boende. Men det blir nog svårt att hitta något. Suck.Har ni bestämt vart ni ska flyga? Vilken lyx - semester på semestern.. MmmHallå förresten Bosse J däruppe! Hur mår du nuförtiden? Jag var på singelfinalen Stockholm Open igår. Det var grejer det! Kolla bild i Svd idag.. Vi kanske ses på isen i vinter om inte förr?Ha en fortsatt skön resa, Susanne och Anders! Rom lät spännande! Med eller utan plastjackor..

2010-10-25 @ 17:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0