Lördag 4 december

Nu har vi gjort klart nordön, eller klar blir man ju aldrig men tiden begränsar oss. En av de sista nätterna på nordön så övernattade vi i hagen hos ett underbart farmarpar, Liza and Terry. De tog oss med ut på 4-hjulingar för att fösa boskap mellan hagarna, vi kände oss som riktiga cowboys när vi själva fick styra 4-hjulingarna och fösa hjorden framför oss.  
Överresan till sydön var härlig och vinden var frisk, 54 knots=27m/s, man fick hålla i sig ordentligt när vi stod på fördäck (innan det stängdes av). Passagen genom skärgården in till Picton var magnifik! Vi har hälsat på Sussies vän Ebba som bor i Richmond och även barnens kusin Kristin som för tillfället är i Nelson.
Resan gick vidare nordväst ut mot Abel Tasman nationalpark och Farewell Spit där vi vandrade längs stränderna i 7 timmar, otroligt vackert. Vi upptäckte ett valskelett när vi kom så långt ut där man egentligen inte fick gå. 
Imorse vaknade vi före 6 av att bilen var invaderad av sandflyes, de är som våra knot och bits så kliar outhärdligt efteråt. Dessa små blodsugare är förfärliga även om de inte är farliga.
Nu har vi ätit frukost och ska ut och vaska guld i Hokitika!

Kommentarer
Postat av: Gunilla Ruhne

Oj vad ni hinner med mycket! Här slipper vi knotten och det ligger ett par dm snö och träden är täckta av rimfrost. Vackert! Njut vidare av värmen.

Kram Gunilla R

2010-12-04 @ 08:44:24
Postat av: Karin o Lasse s/y Extrem

Det låter som om ni är väldigt aktiva och får vara delaktiga i många spännande saker. Här har vi fortfarande kallt. Det varierar från -15 till -25 grader. Vi ska skicka en bild på hur det ser ut här. Det verkar vara mer snö söderut än vad vi har, konstigt men så ser det ut. Den globala uppvärmningen kanske???

Ha det så bra! /Karin

2010-12-06 @ 20:28:24
Postat av: Maria Paulin

Åh vad kul att ni träffade Ebba i Richmond! Hur mådde hon? Nu har jag tittat på kartan över Nya Zeeland och er rutt där. Låter fantastiskt fint med skärgården vid Picton, nationalparken och den långa landtungan rakt ut i bukten.. Här har vi svinkallt men juligt och fint. Själv laddar jag så smått inför 3 veckor i Ecuador i januari.Filip har äntligen kommit hem från London efter 10 veckors slit på banken och ett ständigt flyttande mellan vandrarhem, sunkiga hotell och kollegors soffor.Träffade din granne på gymmet, Sussie. Hon och Riekkola firar ett år nu. Kommer ni hem och firar nyår?Många kramar

P.S. Verkar bli glöggmingel hos Veronica nästa helg.

2010-12-10 @ 17:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0