Lördag 14 augusti

Kylmontören kom i tisdags, som utlovat, och fyllde kylsystemet med kylvätska och vips så hade vi kyla i boxen! Underbart att kunna förvara mat och få kallt vatten, det är fantastiskt hur snabbt man anpassar sig till olika förutsättningar. Alla sarger i köket är nu färdiglackade, blanka och fina ska de nu monteras tillbaka. Nu är det bara gasolspisen som krånglar, kapilärrören för gasavstängningen fungerar inte men vi får förhoppningsvis nya om en vecka. Just nu är det mesta stängt för semester här nere.
Värmen är tropisk, igårkväll var det 29 grader kl. 23, enligt grekerna är det den varmaste sommaren på 150 år! I  vattnet är det 32-33 grader så det är knappt det svalkar att bada, man kan ligga i hur länge som helst. Men vår vän delfinen "Kurt" simmar runt oss, mer eller minder nära ibland bara ett par meter från båten, och oroar lite med sin närvaro när vi badar. Kan man lita på att en vild delfin är snäll? Mycket folk kommer för att se honom och många försöker simma och snorkla nära men han simmar bara undan. Märkligt att han är ensam och på väldigt grunt vatten, bara ett par meter djupt, är det någon som har kunskap om delfiners beteende? Vår teori är att han är gammal och har dragit sig undan flocken för att han inte orkar hänga med längre. Men han orkar göra lite konster för oss ibland, inatt vaknade Anders av att han plaskade vilt runt båten.
Livet ombord är inte bara arbete - ikväll är vi bjudna på räkmiddag i grannbåten, ett par svenskar som har legat i Poros med motorkrångel och som nu har kommit ut till oss i viken.


Kommentarer
Postat av: bo jacobsson

saknar medelhavets värme! bosse och jag var nere vid erstaviksbadet igår och vattentemperaturen var betydligt lägre men ändå ok för att vara saltsjön.

är ledig två veckor till och njuter varje sekund av det.

väntar med spänning på nästa inlägg!

tänk vad ni har det bra!

charlotte

2010-08-15 @ 21:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0