Torsdag 18 augusti

Värmen tar nästan knäcken på oss, idag var det 42 grader i skuggan mitt på dagen. Phuu, vi orkar inte med så mycket jobb på dagarna som vi borde. Men nu är alla mantågsstöttor borttagna, riktade och ditmonterade igen så nu sitter de stadigt minsann. Det börjar kännas lite segt att ligga här dag efter dag även om vi ligger bra och kan bada ostört. Det kommer en del folk förbi i båtar för att titta på delfinen "Kurt" som alla är lika fascinerade av. Vi har det bra ombord om än lite rörigt pga alla olika projekt som vi håller på med. Nu gäller det att vi blir klara snart och inte hela tiden hittar på nya. Några saker återstår att gå igenom innan vi kan segla sedan får vi fortsätta projekten efter hand, idéer finns det gott om.

Lördag 14 augusti

Kylmontören kom i tisdags, som utlovat, och fyllde kylsystemet med kylvätska och vips så hade vi kyla i boxen! Underbart att kunna förvara mat och få kallt vatten, det är fantastiskt hur snabbt man anpassar sig till olika förutsättningar. Alla sarger i köket är nu färdiglackade, blanka och fina ska de nu monteras tillbaka. Nu är det bara gasolspisen som krånglar, kapilärrören för gasavstängningen fungerar inte men vi får förhoppningsvis nya om en vecka. Just nu är det mesta stängt för semester här nere.
Värmen är tropisk, igårkväll var det 29 grader kl. 23, enligt grekerna är det den varmaste sommaren på 150 år! I  vattnet är det 32-33 grader så det är knappt det svalkar att bada, man kan ligga i hur länge som helst. Men vår vän delfinen "Kurt" simmar runt oss, mer eller minder nära ibland bara ett par meter från båten, och oroar lite med sin närvaro när vi badar. Kan man lita på att en vild delfin är snäll? Mycket folk kommer för att se honom och många försöker simma och snorkla nära men han simmar bara undan. Märkligt att han är ensam och på väldigt grunt vatten, bara ett par meter djupt, är det någon som har kunskap om delfiners beteende? Vår teori är att han är gammal och har dragit sig undan flocken för att han inte orkar hänga med längre. Men han orkar göra lite konster för oss ibland, inatt vaknade Anders av att han plaskade vilt runt båten.
Livet ombord är inte bara arbete - ikväll är vi bjudna på räkmiddag i grannbåten, ett par svenskar som har legat i Poros med motorkrångel och som nu har kommit ut till oss i viken.


Måndag 9 augusti

Att börja segla känns ännu avlägset för nu krånglar det för oss. Kylaggregaten som kom visade sig ändå passa för vår kylbox och vi har rivit halva köket ombord för att kunna skumisolera runt kylboxen. Aj, vad det har skummat åt alla olika håll, även där det inte skulle... När det väl var klart och kylenheten var installerad enligt alla konstens regler var det idag dags att starta det hela. Men tyvärr blev det inte alls kallt. Efter ett antal telefonsamtal med Isoterm i Sverige, som var mycket vänliga och hjälpsamma, visade det sig att det inte finns någon kylvätska i systemet. Detta händer någon enstaka gång och oturligt nog just oss just nu! Vi har varit utan kyl sedan vi kom ner för 3 veckor sedan och värmen är konstant 30-35 grader. Under allt detta meck med kylen har vi också varit utan spis så mathållningen har varit lite påver eller ätits i land. Förhoppningsvis kommer en kylmontör imorgon och fyller systemet - vi håller tummarna! När allt är klart kommer vi att få ett finfint kök, rengjort i alla skrymsler och vrår och med nylackade sarger. Vår vän "Kurt" simmar runt båten varje dag och hälsar på oss!   

Onsdag 4 augusti

Arbetet med båten fortskrider i sakta mak. Vissa saker börjar bli klara samtidigt som vi kommer på nya saker som bör göras och andra saker som krånglar och tar extra tid. Vår glädje över det nya kylaggregatet som kom som utlovat gick snabbt över då vi upptäckte att det var fel modell. Igår åkte Vangelis till Aten och hämtade den modell som vi ska ha och just nu öppnar Anders paketet och upptäcker än en gång att det är fel, suck. Rätt modell den här gången men för liten kapacitet för vår kylbox. Vi får klara oss utan kyl ännu en tid....
Idag har vi fyllt upp vatttentankarna och flyttat från vår moringlina eftersom ägaren till den kom tillbaka i natt. Nu ligger vi för ankar på Galatasidan och har en delfin som närmaste granne. Den gjorde fantastiska konster för oss på kvällningen, otrolig känsla att sitta på första parkett i sittbrunnen och se den hoppa och leka inne på grunt vatten!
Häromkvällen hade vi besök ombord av en dansk musikerfamilj som behövde hjälp med att laga gitarren. Då röck Anders ut med borrmaskinen och fixade det i ett nafs och som tack fick vi höra några fina visor, bl a "Så skimrande var aldrig havet" som var deras favoritlåt. De var båda yrkesmusiker och mycket duktiga.
Vi har det bra och lever väl ombord!

Sondag 1 augusti

Idag sitter vi pa ett internetcafe och skriver pa en grekisk dator vilket innebar att det inte finns nagra bokstaver med prickar over. Igar skrev vi ett langt inlagg fran datorn i baten men det verkar ha forsvunnit nagonstans ut i rymden. Vi aterkommer nar vi har tillgang till en battre dator. Allt ar val ombord och varmen ar obeskrivlig!

RSS 2.0