Onsdag 23 mars

Så är vi då i paradiset på Koh Bulone Leh sedan fyra dagar, infon på internet stämde bra med verkligheten den här gången. Vi har hamnat på öns finaste sida (på Bulone resort) och bor i en enkel men helt ok bungalow på stranden, vid high tide har vi vatten ända upp till trappan. Runtom oss har vi en underbar sandstrand och ca 200 meter utanför ligger ett korallrev med allsköns färgprakt i form av vackra fiskar där vi ligger och snorklar när vi tröttnat på hängmattan och läsandet. Livet flyter stilla och lugnt, det finns inte mycket att aktivera sig med men igår paddlade vi runt hela ön i kajak vilket tog ca 2 timmar.

Det finns ett flertal ställen på den lilla ön där man kan intaga näring av olika slag. Igår hamnade vi i en "rökring" på golvet i ett hemligt mörkt rum bakom köket i en reaggebar. Hur vi hamnade där vet nog bara Anders, han ville nämligen prova på något nytt! En bambupipa stoppades och tändes av några infödingar som redan satt i ringen och den började sedan vandra runt, efter några djupa bloss blev allt suddigt (i alla fall för Sussie). Hon blev djupt försjunken i sig själv samt fick lojt likgiltigt ansiktsuttryck, då förstod Anders att det var dags att avsluta seansen och börja vandra hem, som tur var hade inte röken bitit lika bra på honom så han kunde vara ledsagare åt Sussie.

Bussresan från Krabi till Pak Bara tog 5 tim, vi blev tyvärr avsläppta en mil för tidigt ihop med en tysk som hette Alexander som skulle till samma hamnstad som oss. Vi försökte hitta en buss eller taxi som kunde ta oss vidare, men utan resultat. Anders gick då in i en gränd och hittade en flakbil med en hjärnskadad förare i, vilket vi fick veta under resans gång av brorsonen som gjorde oss sällskap på flaket. Brorsonen hade även släkt som hade ett geusthouse i Pak Bara där vi fick en sunkig bungalow som vi delade med Alexander.

Dagen efter gick resan vidare med speedboat till Bulone medan Alexander for till en annan ö. Här sitter vi nu och funderar över vart vi ska resa härnäst. Även om det är varmt och underbart skönt så regnar det mer eller mindre varje dag, det känns nästan som att regnperioden redan är här. Frågan är var solen skiner?


På pick-up flaket mot hamnen i Pak Bara.


Vårt charmiga rum i Pak Bara, taket var uppstöttat av stammar på flera ställen. Vid vår huvudända fanns ett stort hål i taket men som tur var ramlade inget otäckt djur ner på oss när vi sov. Vår tyske vän Alexander sov i den bortre sängen men han var mer morgonpigg än vad vi var.


Oj bilden blev felvänd men här i alla fall vårt fräscha badrum.


Low tide i Pak Bara.


Utsikten från vår bungalow på Koh Bulone Leh - kan inte bli bättre va?


Anders i hängmattan innan repet brast.


Vattnet går upp till vår trappa vid high tide och man undrar hur länge huset kommer att stå kvar...


Så här såg vi ut efter röksessionen där även vår granne Stefan från Tyskland (han också) hängde på. 


Sussie blev lite haschnojjig på hemvägen men Anders lyckades styra upp det hela och leda hem henne. 
En gång får räcka... tyckte även Sussie. 

Få se var vi är nästa gång vi hörs, ev drar vi vidare söderut mot Malysia redan imorgon. Väl mött!

 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hahahaha va sköna ni är!! Ni lever er verkligen in i kulturen vart de än bär!! Underbar sista bild på dig Sussie :D



Här hemma tar jag så många extrapass ja kan på både East, Grill och Imperiet i skrapan. Har jobbat på Kungsholmen nu och har förmodligen jobb där hela sommaren!! Gillade verkligen de stället!



Fortsät leva livet och njut av att slappa!!

2011-03-25 @ 11:02:56
Postat av: Veronica

Hej Anders o Sussi!

Eftersom solen lyser, det är knallblå himmel och ett fint tunt täcke av nysnö här hemma, tycker jag idag lite synd om Er. Det är ju s härligt med olika klimattyper :-)

För övrig blommar, krokusarna och påskliljorna är minst 17 cm höga.

Härutöver har jag inte så mycket att berätta... livet liksom traskar på i sina ullstrumpor

:-)

V

2011-03-28 @ 08:56:20
Postat av: Ida

Hallo!

Kul att läsa om er tripp :)

Åk till Bako nationalpark nu, det är häftigt!!



Massor med kramar ida

2011-03-28 @ 21:01:10
Postat av: Lina

Haha morsan att roka harsh alltsa. Ser ut som ni har det fint i varmen och sol! Hoppas vi ses snart kramarntill er bagge

2011-03-29 @ 09:37:56
Postat av: Tobbe o Ulrika

Hej, nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Resan hem gick otroligt bra- sov på flyget !!!

Nu är vi nyfikna på om ni kom till Borneo och isåfall hur det är där. Hoppas att ni får en underbar resa och att ni fortsätter dela med er av den. Tack för trevligt umgänge på Ko Lipe.

Tobbe Ulrika

2011-04-02 @ 10:10:35
Postat av: Maria Paulin

oj vilka härliga bilder! Låter som en schysst blandning av slappt strandliv och spännande förflyttningar. Så nu blir det Malaysia ett tag då?



Här hemma tvekar våren förstås men det exploderar väl snart. Själv har jag äntligen kommit igång att springa lite. Snö och is är ju borta sedan länge från vägbanor och så men det otäcka gruset vill man snart ha bort. Sen blir det vår!



Jag åker troligtvis till Mallorca över midsommar med några kompisar. Är ni tillbaka till Medelhavet då, tro? Sen blir det landet på Värmdö för min del. Kan ju bo där och jobba i Gustavsberg - helt OK.



Många kramar och lycka till på er färd!

Maria

2011-04-06 @ 11:50:08
Postat av: lovisa

allt bra?:D

2011-04-06 @ 12:02:29
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: osse J

Det där var verkligen häftigt!! Vi ses snart.

2011-05-15 @ 18:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0