Lördag 19 mars

Dagen efter den stora födelsedagen, igår firade vi Anders genom att ta en longtailboat ut till Railey där vi njöt av en härlig dag tillsammans med en massa apor. På sophögen träffade vi även en stor varan som mumsade i sig av godsakerna där, vi läste senare att den bara äter löv och grönsaker vilket kändes lugnande för den såg rätt skrämmande ut.

Vi har även hunnit med en båtdagstur till Phi Phi Island där vi bl a hälsade på i Carlitos bar där Anders Sara arbetade före tsunamin. Phi Phi var ungdomarnas ö och kändes ännu mer som en turisthåla än Ao Nang men kul att ha sett det. Det är ju alltid skönt att få en båttur för oss gamla båträvar.

När Petter hade sin lediga dag hyrde vi en egen longtailboat och for ut till en egen strand på Chicken Island, där vi snorklade och såg fantastiska fiskar. Men en rackarns korp försåg sig med halva vår papaya i ett obevakat ögonblick - hoppas han njöt av den lika mycket som vi hade gjort.  

En kväll fick vi för oss att gå och titta på thaiboxning, helt galet, som en regelrätt misshandel fast inom sportens ramar, om man nu kan kalla detta sport. Det var hysterisk vadslagning nere vid ringside varje match och thailändarna var mycket upphetsade av spänningen. Tre knock-outer fick vi uppleva. Oavsett hur matchen slutade så tackade man aldrig varandra efter matchen utan gick bara åt varsitt håll eller bars ut på bår. Kvällen avslutades med 29 kg klassen och det var bara små pojkar som kanske var 8-9 år som pucklade på varandra med sparkar och slag, då fick vi nog och lämnade arenan.

Häromkvällen besökte vi kareoke-baren som vi bor granne med och hör oljudet från varje kväll. Först såg det inte ut som om någon sjöng men när ögonen hade vant sig med mörkret därinne såg vi att den som sjöng alltid satt kvar vid sitt bord. Ingen thailändare applåderade och när vi började göra det tittade de skumt på oss, vi var de enda turisterna på baren övriga gäster var bara thailänska män. Anders försökte hitta en engelsk text i den digra luntan men det misslyckades istället fick han en liten söt thailänska på armstödet på hela tiden fyllde på i ölglaset, vem vet vad hon ville mer.

Idag bär det av längre söderut mot gränsen till Malaysia, där ska finnas några öar i en nationalpark som inte är så väl besökta. Där hoppas vi få inhysa det paradisiska lugnet och få njuta av livet i en hängmatta eller snorklade i kristallklart vatten, allt enligt info via internet sedan får vi se hur verkligen är. I paradiset finns förmodligen inget internet men så fort vi får möjlighet till kontakt så hörs vi igen. Ha det gott och njut av våren som vi faktisk saknar här nere.


En av husets alla katter som oftast boar utanför vår dörr och vi väntar med spänning på tillökningen.


Thaiboxningen drar inte så stor publik förutom de satsande thailändarna till höger.


Anders upptäcker en spännande grotta på Railey.


Se vår vän varanen i mitten av bilden.


Apfamiljen med snuttande små apbebisar.


Sussie i paradiset, här offras phallosar i alla storlekar för att blidka den kvinnliga sjöguden.
Sussie försöker hitta en ståndaktig till sig själv som aldrig kroknar.....

Anders födelsedagsdring, en underbart god Pina colada i en orkidéprydd cocosnöt.


Födelsedagskvällen avslutades med tårta på balkongen!

Kommentarer
Postat av: Louise o Dag

Hej på er! Här händer inte heller så mycket mer än att det har kommit en del snö. Vi följer med spänning vad som ska hända er. Sussi, vi pratade om en bostadskö. Det blev väl aldrig av att Martina fick tipset. Har du möjlighet att mejla?
Lycka till med allt! Lollo o Dag

2014-01-25 @ 22:05:07
URL: http://resantillnagonstans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0