Onsdag 29 juni

Efter sjösättningen blev vi kvar i Gaeta två nätter innan vi satte segel och styrde ut mot de närmaste öarna, Ventotene, Di Ponza och Palmarola. Efter en övernattning vid Ventotene tänkte vi segla över till nästa ö, Palmarola, men vindarna var så fina och gynnsamma så vi bestämde oss för att fortsätta och satte kurs mot Korsikas norra spets istället. Helt plötsligt hade vi två dygns segling framför oss istället för några timmars. Planerna ändrar sig snabbt här ombord och efter det första dygnet var det dags igen. Vinden vände och ökade så seglingen var allt annat än bekväm då vi bestämde oss för att söka lite vila iland och styrde in mot Mont Argentario på Italienska kusten. Där sov vi ut en natt och provianterade lite mer och seglade sedan upp till Elbas sydvästra spets. Dit kom vi in sent på kvällen och kastade ankar och somnade sött för att vakna redan i gryningen och lätta igen, även morgontrötta Anders kom upp tidigt! Härifrån seglade vi direkt mot S:t Tropez bukten och anlände ett och ett halvt dygn senare, allt gick som smort. Anders hade lyckan att få se en spermwhale norr om Korsika, Sussie såg bara plasket av stjärten så det var ingen fantasi, vi hade också sällskap av delfiner vid några tillfällen.

Längst in i S:t Tropez bukten mötte vännerna Karin och Lasse oss och bjöd på en god och trevlig middag hemma hos dem och trevligt sällskap under några dagar. Midsommarafton blev vi till och med trakterade med sill och nubbe! Efter några dagar förflyttade vi oss till själva S:t Tropez där vi kunde njuta av utsikten över alla överdådiga lyxbåtar. Många är större än våra Waxholmsbåtar och en som ligger precis bakom oss har en egen helikopter på akterdäck. Idag har vi seglat över till andra sidan bukten och ligger utanför Saint Maxime (kungafamiljens semesterparadis). Här har Anders fyndat en fantastisk havsfiskerulle på en loppmarknad, en Penn senator från 50-talet, förhoppningsvis lika bra som vacker för på den tiden var det kvalité på grejerna. 

Vädret blir bara varmare och varmare, livet är gott och rätt lugnt, inte så mycket spännande har hänt hittills, man skulle kunna ha det betydligt sämre J. Södra Europa är inte så långt bort utan det är lätt att ta sig hit så kom ihåg att ni alla är varmt välkomna ombord – hör av er!

Tyvärr blir det inga bilder denna gång för datorn vägrar att ladda ner, suck dessa datorer....

Anders o Sussie


Kommentarer
Postat av: Ida

Gud va härligt ni verkar ha det!! Får se nu om jag o sara kommer ner, det har varit helt underbart väder här hemma det senaste så om det fortsätter stannar vi nog i svo seglar på vår lilla båt :) kan vara gott o ha lite sparad sem. till i höst/vinter o komma o hälsa på er då ist!

Saknar

stor kram

2011-07-04 @ 11:08:27
Postat av: Viktor

Halloj äventyrarna!

Var kul att träffa er häromsistens i Italien. Ser att båten är sjösatt och att ni är på väg till någonstans nu, ska bli spännande att följa er på resan. Till helgen kommer Sara ner till mig och vi ska upp och vandra i de schweisiska bergen kring Zürich. Ingen av hos har vandrat där förrut så det ska bli kul.

Ha det så bra nu och sen så ser jag fram emot bilder och historier här på bloggen från världens alla hörn.

Kram Viktor

2011-07-05 @ 20:46:35
Postat av: Karin o Lasse, s/yExtrem

Det var verkligen kul att ni äntligen dyk i Sant Tropez bukten. Kul att få träffa er igen. Senaste gången var ju i januari i smällkalla Åre. Det har ju också sin tjusning.

Vi får väl se när vi träffs härnäst? Hoppas att det inte dröjer allt för länge. Det finns ju risk för det beroende på vart ni seglar.

Imorgon söndag lämnar vi Åre för att inte återkomma förrän den 23 oktober.

Ha det så gott och på återseende! /Karin o Lasse

2011-07-09 @ 22:16:09
Postat av: Karin Sahlin

Hej!

Fick för mig att titta in på er sida.

Vilka härliga bilder med båtfixande, whiskey och sjösättning mm

Jag lever nu ett spännande singelliv, vilket ju var på G sist vi sågs.

Har bestämt mig för att lära mig segla. Blir seglarskola nästa sommar.

Det var så trevligt att lära känna er. Vore kul att hålla kontakt.

Just nu är jag i underbara Härjedalsfjällen och vandrar.Lycka till med fortsättningen på er spännande resa.

Karin S2011-08-10 @ 22:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0