Lördag 2 april 2011

Hallo igen

Det blev Malaysia och Kuala Lumpur, en resa på 9 tim med nattbuss, faktiskt rätt bekvämt med helt fällbara säten samt airkond. Väl framme kl 05.00 i Chinatown av alla ställen, utan boende samt no cash in the pocket, vad göra? Jo, hitta internet förstås, vilket vi oxå gjorde i det mest sunkiga av alla cafeer vi någongång sett. In på expedia och börja leta, valde Dorsett Regency en lyxhotell mitt i smeten inkl en enorm frukostbuffe för 1500 spänn/4 nätter lite dyrt men "kösta vad det kösta vill". Nästa bekymmer blev cashen, automaten vägrade både Master Card samt VISA, efter en timmes släpande av bagaget kom vi till en uttagsautomat av okänt märke som himmel och plättar gillade mina plastkort och vi fick ut lite "ringi"(valutans namn). Nästa steg blev att hitta en Taxi och fara till hotellet samt att intaga en god frukost, vi var de första gästerna den morgonen. Att bo på 27:e våningen på lyxhotell och se ut över Twin towers är lite annorlunda än att bo i en fuktig, sandig bungalow på stranden. Det är skönt att få skämmas bort lite grann ibland och inte minst är det skönt att slippa det eviga regnet i Thailand. Tydligen har det inte varit så mycket regn vid den här tiden på mer än 30 år och många platser var översvämmade.    

Efter en liten nap bar det ut på upptäcksfärd i 35-gradig värme i den enorma staden med en trafikintensitet motsvarande fredagsrusning dyngnet runt. Vi hittade ett shoppingcenter, Time square, motsvarande 20 st NK travade på varandra och dessutom ingick en nöjespark med bl a en stor inomhusbergodalbana. Vi härdade ut där i 4 tim (inte så dåligt tycker vi) innan draget från hotellpoolen samt kall öl blev oss övermäktigt. Tråkigt att koranen inte lärt muslimerna att uppskatta en kall pilsner, det är nämnligen svårt att hitta nämda vara på stan. 

Omväxling förnöjer, vi är redan trötta på storstaden så imorgonbitti tar vi en dagbuss till nordostkusten av Malaysia där vi tänker ta oss ut till någon ny ö.


Vår bunglalow på Zanom Sunrise på Koh Lipe.


Vår trevliga personal på Zanom sunrise och tillika ägare, alltid god mat!


Speedboaten som tog oss tillbaka till fastlandet från Koh Lipe.


Entrén till vårt hotell i Kuala Lumpur.


Utsikten från hotellrummet mot Twin towers.


Anders får något drömmande i blicken när han beskådar denna vagn, tänk om han kunde smyga in...

Vi hörs från någon ö nästa gång.


Kommentarer
Postat av: s/y Extrem

Ni ser ut att roa er ordentligt. Det gör ni rätt i. Från sjö och fjäll har ni tagit er till hav och värme. Vi har gjort det också så nu är vi i Frankrike och har det skönt i skön sommarvärme. Vi måste förbereda så att ni kan komma och besöka oss snart. Det blir att städa och göra fint till ni kommer. Jag tycker det låter som om ni har det riktigt härligt på er tur i Asien. Är det så att hettan är bättre än kalla och snöiga nord???

VI åker tillbaka till Åre så att vi ska fira påsken där i det fina vårvintervädreet och snön. Det blir härligt.

NI kan väl höra av er på skype när ni får tillfälle...vi är ofta på om vi är hemma.

Många hälsningar från Karin o Lasse

2011-04-05 @ 21:18:47
Postat av: Ida

Hej!

vet ni vad...jag tror att ni bodde på samma ställe som jag o anna-karin gjorde när vi var på Koh lipe :) Tycker att jag känner igen både bungalown och personalen! va sjukt!!

Hoppas ni har lite mer sol nu, hörde att regnvädret har försvunnit mer el. mindre - skönt! Träffade ni sara o Viktor oxå vad jag förstod det som..?

Stor kram ida, från ett härligt vår sverige :)

2011-04-11 @ 11:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0