Tis 26/4 in Bangkok

Hej igen

Dagen efter tog vi båten till Phuket och Pattong beach det värsta (bästa) stället av alla, kolla bilderna.
Bodde på ett riktigt lyxhotell för att bese' det syndiga livet.
Direkt till Bangla Road för att se om ryktet var sant!!!!!! OJ;OJ;;OJ  det stämde, hade fullt schå att få Sussie därifrån, hon fick känna både på detr ena och det ANDRA på vackra Ladyboys. Om man inte hade facit i hand skulle man gått på en riktig mina (SE BILDER).

Vi härdade ut i 2 dygn innan vi gav oss ut till stillheten på Similan islands. Helt underbara öar, där vi stannade och snorklade i fantastiskt vatten på vägen ut, men tyvärr var både boende och mat uselt och moskitosen outhärdliga på kvällen så det blev bara en övernattning.

Färden gick sedan vidare till Khao Lak som låg närmast där vi hittade ett utsökt hotell med en privat pool, (ingen annan än vi badade :-) Vi hyrde motorbike och fräste runt en del, bl a såg vi patrullbåten som blev uppspolad av tsunamin 2004 en obehaglig påminnelse om den tragedin. En annan dag hittade vi ett vattenfall i regnskogen dit nästan inga turister hittade - förutom Peter från Holland. Anders envisades med att gå upp till den översta nivån av vattenfallet och efter mycket övertalning av både Anders och Peter lät Sussie sig övertalas att klättra med uppför leriga och nästan oframkomliga stigar där blodiglarna stod som spön i backen. Anders som gick först blev mest angripen av dessa blodsugande odjur. Den trasiga stortån blev efter detta som ny! Väl framme på den översta nivån åkte kläderna av och vi kastade oss i det svala forsande vattnet - lönen som gjorde vandringen värd. Peter var helt ogenerad trots att vi bara känt varandra runt en timme.

Efter två dagar i Khao Lak insåg vi plötsligt en kväll att imorgon går ju visumet ut - vad att göra nu? Ta böter på 500 bath/person/dag och inte vara välkommen tillbaka eller att försöka ta oss över gränsen till Burma? Sagt och gjort nästa morgon hyrde vi en bil och gav järnet upp till gränsen och tog en longtailbåt över till Burma där vi bara stannade i dryga timmen men det var en fantastisk och annorlunde upplevelse att få känna på denna militärdiktatur. Inköp av lokalt tillverkad whisky i sällskap av en "lokal guide" ivrigt tuggade på betelrot, vilket han också gav oss i gåva som vi smugglade med tillbaka till Thailand. Efter våra tidigare drogerfarenheter här nere vet vi inte om vi ska ge oss på detta också..... 

Nu är vi tillbaka där vi började, i Bangkok, och på torsdag bär det av hemmåt igen till den svenska våren och båtiläggning i Duvnäsviken, dock inte av vår båt som väntar i Italien.

Hoppas vi hörs när vi är hemma i Sverige!


Välj själv, kvinna eller......


Sussie har hamnat i underläge....


Anders visar sin styrka på Similan island nr 8, Sailors Rock.


Vår alldeles egna vik på Similan island, äntligen gick det att bada naken!


Äntligen uppe på högsta nivån efter vår mödosamma klättring tillsammans med holländaren Peter.


Välförtjänt svalkande bad efter att kämpat oss upp till vattenfallets källa.


Vacker spindel i regnskogen, förmodligen giftig....


Chockad holländare studerar spindeln på nära håll.

Väl mött igen när vi snart åker vidare till Italien för att sjösätta Ida Amoress och segla vidare.

Kommentarer
Postat av: s/y Extrem

HEjsan! Va kul ni verkar ha och vilka många äventyrliga upplevelser ni prövar på. Här går livet sin gilla gång i ett fint vackert vårvinterväder med sol och härlig snö. Idag finns inte mycket snö kvar men tillräckligt för att Skutskjutet ska gå av stapeln.

Vi ses snart i Medelhavet! /Karin o Lasse

2011-04-30 @ 22:07:04
Postat av: Ingmar & Karin

Hej,

Vi sitter i soffan och avundas er långa resa till alla paradis. Jag Ingmar kände igen på ett ställe, min pinne ni har fotat som stöttar upp den stora stenen i Similan Islands. Vi ser att ni haft en härlig resa. Hoppas vi kan ses snart så får ni berätta mer...

/Ingmar & Karin

2011-04-30 @ 22:55:04
Postat av: Maria Paulin

Vilken resa! Mycket strapatser men ser så harmoniskt ut. Hörde ni var nere vid Måsungen på Valborg. Jag skulle ha varit på Veronicas land men det blev ändrade planer för hon behövde jobba bl a. Hur länge stannar ni i Sverige?

2011-05-04 @ 14:40:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0